Posts

Kunjungan ke Bintan

Meeting Nasional 2011

Beberapa waktu lalu (15-20 januari 2011) kami melakukan perjalanan dinas ke Bintan, tepatnya di Hermes Agro Resort and Convention Hall dalam rangka meeting nasional 2011. Yah mau cerita apa masih bingung, next time di lanjut. Soalnya pututik.com baru saja fixed setelah terjadi terjangan kerusakan server selama 6 hari dan menguras tenaga saya backup sana-sini dan komplain ke penjaga idwebspace hingga emosi meluap, mau bikin artikel saja sampai habis berkata-kata. Acara travelling yang satu ini cukup mendebarkan karena sebanyak lebih dari 1/4 pesawat adalah dari kami-kami ini, secara standar industri tentu tidak aman jika 30 lebih kepala cabang dalam 1 pesawat. to be continous deh dah jam 2.27 wib, pagi mau bobo dulu………..

Sekolah dengan Internet

Kalau melihat meringis, menangis, tertawa anak-anak sekolah yang lulus atau tidak lulus beberapa waktu lalu baik di televisi atau di sekitar kita. Nampak bahwa mana yang siap atau belum siap menghadapinya membuat saya kadang tertegun. Ditambah lagi kalo melihat beberapa sekolah negeri di Semarang maupun Jakarta, kenapa sering anak didik sudah pulang lebih awal atau tidak ada pengajar disana. Kenapa tidak berpikir daripada susah memantau guru yang hadir atau tidak di sekolah dengan membuat hotspot hotel atau sekolah yang terkoneksi dengan ruang kelas. Sehingga orang tua murid atau kepala sekolah bisa ikut membantu terselenggaranya sistem belajar belajar. Read more

Aku Lelah Capek Kesel Tired

Aku lelah capek kesel tired Yang namanya usia memang tidak bisa dibohongi lagi efek sampingnya, pasti ada saja hal baik dan hal buruk tak terasa menjangkit di pikiran serta berimbas pada pola pikir atau mental berjuang. Namun semua ada hikmah tersendiri Read more

Static and Dynamic Router

Static routing is configured manually. Routing table is set manually and stored in the router. No information sharing among the Network router. This resulted in the clear limitations because he can not automatically determine the best route; he always use the same routes that are likely not the best route. If the route change, static router must be updated manually. Because the static router provides full control on the routing table, it is more secure than the dynamic router.
Dynamic routing is able to create their own routing table to talk with fellow router. To do so, he found an alternative route and the route that are on the network. Dynamic router can make a decision on which route a packet reaches the destination. Generally, he sends the package to the most efficient route; the one that produces fewer number of hop. However, if the jammed route, dynamic route can send packages to the alternative route by servers.
What is rouer?Routers is one of the tools or hardware that is used to connect one network to another network (LAN with both LAN and WAN to LAN) so that the objective of which host on a network that can communicate with the hosts on the other network.Router work by using the routing table stored in the memory to make decisions about where and how sent the package.Than routing table contains entries with the IP address of the router interface that other network.
If you have a fast Internet connection at home (such as DSL or cable modem), you also hear about using a firewall to the home network. Indeed, network security housing have the same problem with large companies. You can use a firewall to protect the network of housing and families of attack sites and the potential for hackers. If you don’t have security product they will against you easyly.

New Google Adsense Management

Two weeks ago, we gave you a sneak peek of what was in store for November. Now, we’re happy to let you know that we’ve started rolling out our new ad management feature to publishers! As a reminder, this feature will save the settings of your ad units within your AdSense account. That means, each time you want to change the colors, channels, or even the corner styles for your ad units, you can make the changes directly in your account rather than generating and pasting new code. Read more