Easy Way to Backup WordPress

This backup blog power by wordpress and other plugin that we provide too. We know, now wordpress is very easy popular and powerfull cms blog system but we must carefully with the data we wrote. Sometime i saw error to connect the database and we lost all data inside. Why and what wrong? So many thing, server crash, server restart, problem on conection setting and ISP down.

Wordpress Easy Backup
WP more easier for us now, in here we used 2.2.2 version for tested and inform you how to easy backup wordpress. But remember this backup only export and save your activity (text, link and comment) not all about your website blog. This way is really save and you just import the xml file to the new fresh wordpress installation. This website do this trick too and we only add plugin or partner links. You can used different theme.

Hari ini beberapa teman yang hosting di SG server mengalami hal ini dan semoga setelah sql servernya up data nggak hilang. Beruntung web ini datanya nggak banyak…. lha kalo temen2 tuh gimana nggak pusing. Jangan percayakan fasilitas auto backup server, backup manual juga harus kita perhatikan.

9 thoughts on “Easy Way to Backup WordPress

  1. belum pernah coba sih, cuma ada cara muda kalo kita punya account di wordpress sedot aja lewat menu importnya from blogger. Atawa mau per pieces bisa kok pakai wbloggar yang cukup usefull cuma ya itu belum bisa keseluruhan. Capek khan :):lol:

  2. Emang kita harus sering2 backup manual. Server gak sepenuhnya bisa dipercaya. Apalagi aku dulu malah pernah dihapus oleh yg punya server. Cape deh..
    Untung ada backup otomatis lewat email.
    Oh ya.. kalo backup lewat export, commentnya juga ikut gak?
    Trus blogroll, dll ikut juga gak?
    Dulu aku kayaknya pernah sekali doank coba, tapi yang kesimpen cuma postingnya doank. Database lainnya gak.
    Karena itu aku sekarang lebih mengandalkan backup dari phpmyadmin.

  3. #sakib: we use self hosted. And easy upload the xml file to wp uploader (import). anyway no plugin include in this xml file but comment will exist according to our post. And we will try the twitter plugin as you wrote on your blog. thanks for come in

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *